Big city life II. – Shanghai 2.- 3. nap

Az első napi izgalmak és fáradalmak után kezdtek a dolgok normalizálódni. Kialudtuk magunkat és ez az időeltolódás dolog nem is volt olyan vészes, mint ahogy gondoltam. A 2., keddi napot kínai órával kezdtük. Minden héten legalább 3-szor van kínai nyelv óránk, és még ha elég nehéz is, nagyon remélem, hogy ragad rám valami, mert ennél jobb környezetet sosem találhatnék arra, hogy gyakoroljak és tanuljak. Igyekszem használni is a nyelvet, a taxiban (erre majd külön kitérek később 🙂 ) boltban stb.

After the first tiring and overexcited day the things started to get back to normal. We slept long and the yet leg wasn´t that bad as I thought it will be after all. We started the second day, Tuesday  with Chinese language lesson. We will have at least 3 times a week this language course and though it´s pretty hard I really hope I will actually learn something (and remember) for the future. I would hardly find better place and circumstances to practice. I try to use the language in taxi (I will tell a story later about this 🙂 ) in shops etc.

A nap legjobb része volt, a délután, amikor a kínai étel- és teakultúra óra után elvittek minket egy tradicionális teaházba. Kedvünkre választhattunk teát (én a kivi teát választottam, mert már délután 5 órakor nem akartam semmilyen erősebb teával kísérletezni).  Nem mellesleg egy hatalmas snack bár is várt minket, ahol minden ingyen volt. Külön a mi tiszteletünkre rendeztek egy hagyományos tea ceremóniát a teaház színpadán és 2 népzenei előadó is eljött, hogy bemutassák a kínai zenekultúra egy részét. A zenészek még közös képet is akartak velünk csinálni! Nagyon jó érzés, hogy ennyire vendégszeretőek és kedvesek velünk.

The best part of the day was the afternoon when after our Chinese Food and Tee Culture lesson the teacher took us to a real, traditional tee house. We could choose a tee according to our taste (I chose kiwi tee because after 5pm I didn´t really wanted to try any stronger one). We had the chance to use a huge snack bar…for free..:) Especially for us they have organized a traditional tee ceremony. They prepared 3 different kinds of tees and of course we got them all. In the end of the evening 2 folklore musicians came to play us some Chinese songs. It was a lovely evening. We even took pictures with the musicians (they insisted 😀 ) So good feeling that everyone is so nice and hospitable.

tea teaház ceremónia rágnivalók

Szerdán megtört a jég, elöször mentünk be a központba. Egy két önkéntes diák persze jött velünk, mert úgy féltenek minket, mint a tojásokat. Kértük öket, hogy olyan helyre menjünk, ahol tudunk vásárolni. Nem túl drágán. Hát…nálunk ez egy kicsit mást jelentett.  Egy felsökategóriás pláza üzleteit jártuk végig…. de mire megfejtettük, hogy melyik akciós cimke mit jelent, rá is jöttünk, hogy annyira nem jó vétel.

On wednesday we broke the ice: first time in this trip we went to the down town area. Some volunteers (students) came with us to show the way of course. They think we are small eggs in the big town 🙂 We asked them to take us to some place where we can find thing for reasonable price…well, truly we misunderstood each other’s  definitely….we discovered the shops of a high-quality shopping center and when we finally figured out what their “on sale” price tags mean we realized it is not so good deal after all.

táska metró

Pl. ez a táska…nálunk 2 opció volt: 65 yuan, vagy 65% kedvezmény. Mivel ez utóbbi egy kicsit hihetetlennek tünt ki is zártuk, és mivel minden más termék a boltban úgy 1200 yuan körül volt a 65 yuanos ár is csoda lett volna. Némi angol tudása azért volt az egyik eladónak,akinek sikerült elmagyaráznia, hogy a 65 azt mutatja, hogy hány százalékát az eredeti árnak kell kifizetni…huuuhh….bonyolultabb nem is lehetne 🙂 Ezt a vásárlási kudarcot pótolta azért az este vége, amikor elöször láttuk meg a felhökarcolókat és a TV-toronyot esti fényben. Hihetetlenül csodálatos! A képek nem mindig a legjobbak, mert a szmog miatt néha elég szürkék, de azt hiszem a hatás így sem marad el ?!

For example this bag on the picture…we had 2 options. 1. It costs 65 yuan or 2. 65% off from the original price. Because such huge discount seemed a bit unbelievable we bowled it out and because all the other product were like 1200 yuan the price of 65 was also kinda impossible 🙂 One of the clerks spoke some English and he was able to explain us that the 65 shows the percentage we need to pay from the original price….whhouu….It couldn´t be more difficult… 🙂 After this flop we had one thing to compensate us: we got to see the skyscrapers and the Pearls-Tv tower in evening lights. It´s unbelievably gorgeous!! The pics are not always the best because of the pollution…I hope I can still deliver the feeling of this situation 🙂 

este este2

Reklámok

One response to “Big city life II. – Shanghai 2.- 3. nap

  1. Barbikám nagyon szép és jó amit írtál.Szinte én is ott lehettem volna. Remélem tovább is jól érzed magad.Várom a folytatást 🙂 Kiváncsi vagyok. Sok sikert és puszika.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s