Epres sajttorta a.k.a I love strawberry-cheesecake

[See the receipt in English below illustrated with pics taken by me 😉 Enjoy! ]

Valamelyik nap süthetnékem támadt, de azért annyira nem, hogy olyan sütibe fogjak, ami úgy kezdődik, hogy “süssön 3 lapot”… 🙂 Valami egyszerűbbet választottam. Nagyon régen szerettem volna megpróbálni sajttortát sütni, és most úgy éreztem, itt az ideje. És hogy miért pont epres lett a sajttorta? Azt hiszem eper evésre sosem kell indok! 🙂 Az íze pedig még “édesebb”, amikor még nincs szezonja.

Olyan receptet választottam, ami kicsit időigényesebb. Nem az előkészítés és az elkészítés, de a sütés (mert ezt a fajtát sütni is kell) és a lehűtés időszakára bizony még türtőztetni kell magunkat egy kicsit. Nagyon lelkes voltam és képeket is készítettem minden lépésről. A receptért btw. köszönet a Receptvárosnak. ( a recept magyarul a linkre kattintva elérhetö, alább angolul írom le :))

Ingredients:

sajttorta

2 mugs of sweet cookie crumbs (any sweet cookie that you smashed)
2 teespoons of sugar
2 spoons of butter
2 spoons of strawberry jam
500 g of cream cheese (I mostly use Mascarpone but any other natural cream cheese will make it)
3 dl of milk
3 egg whites
1 full egg
1,5 spoons of lemon juice

For topping:

300 g strawberry
4-5 spoons of strawberry jam

Step #1

Heat up the oven for 170 Celsius.
Put baking paper to the tin/tray.
Put the cookie crumbs, the sugar, the melted butter and the jam into a middle-sized bowl. Push this mix to the bottom of the tin/tray.

Step #2

In a big-sized bowl you have to mix the cream cheese with electric stirrer and add the milk, the egg whites, the one full egg and the lemon juice. Mix it until it´s smooth. Pure the mixture to the top of the base.

Step #3

Place the tin/tray into an other tray which is filled with 1 cm water.

sajttorta_1

Step #4

Bake it till the side and the top of the cake turns to a little bit brown (not like mine which became a bit too brown 🙂 ) The baking will take around 50-60 minutes but you should check it several time.

sajttorta_2

Step #5

When it´s brown enough, take out the cake from the oven and let it cool down for like 30 minutes. Then put it to the fridge for overnight.

Step #6

Next day wash the strawberries, chop them up and place them to the top of the cake (You and also place them in one piece, it is up to you). In the end drip a small amount of jam to the top.

sajttorta_3 sajttorta_4 image_6

 

ENJOY! 🙂

Reklámok

One response to “Epres sajttorta a.k.a I love strawberry-cheesecake

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s