Eat Pray Love

Egy olyan semmilyen nap után este elhatároztam, hogy egy tál popcornnal leülök és megnézem sokadjára ugyan de megunhatatlanul az Ízek, Imák Szerelmek című filmet… A Micsoda nő után nem lehet nem imádni Julia Roberts-et, de ez a film még hab a tortán, szerintem nagyon jól eltalálták a szereplő válogatást. Nem is értem miért kapott csak 5,3-at az IMDB-n…

Egy gondolat jár csak a fejemben a film vége óta: Minden embernek meg kell találnia az egyensúlyt. És itt Ketut rajzolt egy “Koordináta tengelyt”. Akkor vagyunk egyensúlyban, amikor ennek e tengelynek a közepén helyezkedünk el, az ő szavaival élve valahol az Istenben való hit és a szerelem között.Az önzés és a teljes odaadás között. Tudom tudom, ez csak egy film és nyilván az írók és alkotók pontosan ilyesmi eszmefuttatásra hajaztak, mint amit most én folytatok. De nem zavar, mert nagyon is van ennek az egyensúly dolognak keresnivalója minden ember életében.És nem mellesleg a film is igaz történeten alapszik.

Mikor körbenézek a barátaim és a családom között, nem sok olyan embert látok, aki ezt 100%-osan meg tudja valósítani. És talán nem is lehet. De érdemes érte küzdeni? Van olyan, aki magát feláldozva tulajdonképpen nem a saját életét éli, hanem valaki másét. Valakiért, akivel szerelemben összeköti életét, és talán már nem is veszi észre, hogy ugyan azt a zenét szereti (amit teszem hozzá, megismerkedésük előtt talán soha nem is hallott), ugyan úgy öltözik, ugyan az a hobbija, és annak él, hogy a másikat felhőtlenné boldoggá tegye. Mert ezt teszi önmagát is boldoggá. De kérdem én, akkor az a másik ember kibe szerelmes tulajdonképpen? Abba, hogy a párja belé szerelmes? Nem egy egyéniségbe,egy egyedülálló és utánozhatatlan valakibe? Mondja a közhelyes mondás, hogy az ellentétek vonzzák egymást. De ez pontosan így van jól. Ha vannak dolgok, amikről egy pár tud nem egyet érteni és azokat elmesélni és megmutatni egymásnak. Vagy épp hogy oda, abba a saját dologba néha elmenekülni és egyedül lenni. Ha a nap minden percét együtt tölti 2 ember miről van még mit beszélgetni? egy idő után langyos víz lesz és valaki…sajnos sok mindenki….ebben él benne évekig. Nem ismerve fel annak a nagyszerű dolognak az értékét, hogy milyen önmagunknak lenni? Milyen jó egyedinek lenni és megvalósítani önmagunkat.

Ennek ellentéte, amikor az ember olyan mértékben önző és törtető,hogy elfelejt odaadó és hálás lenni másokért, másoknak. Hogy elfelejti élvezni a cselekedeteit és ezáltal mindenkit eltaszít és kiszorít azokból. Ez az egyedüllét legmagányosabb és legkeserűbb formája véleményem szerint. Amikor a légkör csak úgy nem jó az ilyen típusú emberek körül.

A legtöbb ember amikor ebben a két végletben él és erre ráébred, már túl késő, hogy változtasson. Vagy csak nem elég bátor. AZ élet sajnos nem egy munkahely, ahonnan kivehetünk egy év szabit, hogy ön-megvalósítsunk és az elkövetett hibáinkat kijavítsuk. Valakinek sikerül és azt tudja mondani 5-10 évnyi monotonitás után, hogy na most itt az idő, de ez elég ritka. De kérdés az akkor, hogy mikor van lehetőség és mikor érdemes mindezt az egyensúlyt megtalálni? Nyilván nem lehet azt mondani, hogy a népesség 95%-a életének 22-25. életévében valósítja meg önmagát…:D csak mégis mik a jó körülmények? Nőtlen, hajadon, 0 gyerek, egyetemi évek?

Én úgy gondolom, hogy minden napnak kell egy olyan pontja lenni ami csak saját…lehet az 4-5 zeneszám meghallgatása a vonaton vagy lefekvés előtt…egy jó könyv, egy régi fotó tele régi emlékekkel, álmodozás, jövőtervezés stb. bármi ami saját magunk pozitív kisugárzásáért van…És ha ezekkel az apró vagy kinek hogy, hatalmas dolgokkal el tudjuk érni azt, hogy nap nap után mosolyogva kelünk fel és ahogy a filmeben Ketut mondta, még a májunk is mosolyog, akkor megvagyunk. Akkor lesz meg a jó energia körülöttünk és tudunk egészséges kapcsolatokat építeni.

Én erre törekszem. Ehhez az egyensúlyhoz nyilván nem elég pár jó zene, könyv, emlék stb. Kell a szerelem, kell a karrier, kell a biztonság, az egészsége, de minden minden csak egészséges mértékben. Hiszen lehet hogy ezek egyike lesz majd ami egyensúlyba billent. De én hiszem azt, hogy csak akkor fog valaki sikeresen szerelmet, karriert, egészséget és biztonságot találni, ha az a valaki megtanul saját magában hinni de ugyanakkor elismeri, hogy az egyensúly eléréséhez másokra is szükség van. Nagyon könnyű ezt így leírni de a megvalósításra talán egy élet is rámehet.

Egyszer valaki azt mondta nekem vagyis inkább rólam “Látod hogy ragyog?”…azt hiszem akkor mosolygott a májam is és nem  a büszkeségtől, hanem attól, hogy minden a helyén volt. Én vagyok olyan szerencsés, hogy ezt az állapotot már egyszer átéltem….így tudom hová kell tartanom! 🙂

Reklámok

One response to “Eat Pray Love

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s